24-12 Supertanker

Supertanker

24/12-2020: Jeg er stor fan af program 1 på dr.dk.


Når jeg hører radio, er det altid et af de mange gode programmer, som sendes på den kanal. Det kunne være Brinkmanns Briks, Vildt Naturligt og Verden Ifølge Gram – programmer, som på hver deres måde indeholder relevante vinkler på klimakrisen.


Med dette blog-indlæg vil jeg imidlertid gerne gøre opmærksom på Supertanker, som gang på gang leverer interessante og spændende samtaler med fagfolk fra mange forskellige grene af videnskaben – dygtigt ledet af programmets vært Carsten Ortmann.


Som anbefaling til juledagene vil jeg foreslå programmet, som blev sendt den 15. december i år med titlen ’Staten er ikke bæredygtig nok’. Det har følgende beskrivelse på hjemmesiden:


”Stater, som vi kender dem over det meste af verden, er gode til at sørge for skatter, uddannelse, sundhedsvæsen og velfærd. Men den grønne omstilling, den bæredygtige verden, dén kan de ikke klare. Den er de simpelthen ikke i gearet til. Vi har 8-10 år til at ændre kurs, så vores børn og børnebørn har en klode, der er til at holde ud at bebo, og det kræver en radikal ændring af de måder, stater og lande gebærder sig - uanset deres ideologiske tilhørsforhold. En ny, dansk bog opregner, hvor de nuværende stater fejler og kommer med bud på, hvilke mulige veje vi kan gå. Som bl.a. den engelske filosof Kate Raworth påpeger; så vi ikke bliver hængende i en uønsket sump i hullet i doughnutten og heller ikke falder ud over doughnuttens yderkant/klodens begrænsninger.


Medvirkende:

Anders Blok, lektor i sociologi, Københavns Universitet. Rasmus Willig, lektor i sociologi, Roskilde Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.”


Der er programmer nok til en hel nedlukket juleferie – og man risikerer kun at blive klogere.


God fornøjelse.