29-07 Enden på det hele

Enden på det hele

Salmon Dying from Hot Water: July 16, 2021

New underwater video footage shows heat-stressed sockeye salmon dying because the Columbia River is too hot. The video shows sockeye with dramatic lesions and fungus, which affects fish subject to thermal stress. (Video shot on the Little White Salmon on July 16, 2021, footage by Conrad Gowell.) Learn more: https://www.columbiariverkeeper.org/h...

29/07-2021

Antallet af videnskabelige artikler om klimakrisen har været større denne sommer end normalt, og årsagen er først og fremmest, at COP26 skal finde sted i Glasgow i perioden den 31. oktober til 12. november.


COP26 bliver kaldt det vigtigste klimatopmøde nogensinde – i lighed med de fleste tidligere COP-topmøder. Til gengæld er listen over klimakatastrofer i år længere end nogensinde. Jeg skal ikke trætte med en opremsning, men blot henvise til en én dag gammel artikel i BioScience, som siger det hele.


Samme dag bragte The Guardian en artikel med overskriften ’How many years until we must act on climate?’ Man havde spurgt et panel af eksperter, hvornår vi skal påbegynde en omstilling af vore økonomier og vore produktions- og forbrugsmønstre, og svaret fremgår også af overskriften: ’Zero, say these climate thinkers’.


Samtidig fortsætter de største klimaforbrydere deres ødelæggelse af kloden – folk med egoer, der når op til stjernerne – mens de udbreder det falske budskab om lys forenden af tunnelen, så de i ro og mag kan fortsætte deres hærgen. Vore børn vil opdage, at det lys blot er de sidste gløder af håbet.


Måske er tiden nu moden til at blive sentimental, gå på biblioteket og finde de gamle klassikere frem af gemmerne: Pride and Prejudice af Jane Austen, Jane Eyre af Charlotte Brontë, A Room of One’s Own af Virginia Woolf og en af Agatha Christie’s bøger for fornøjelsens skyld.


Finde en rolig café og med musik i ørene med evergreens som ”You’ll Never Know” med Bobby Darin, ”Half A Photograph” med Kay Star, ”Something On Your Mind” med Karen Dalton, ”The Great Pretender” med The Platters, ”Try To Remenber” med Matt Monro, ”French Disko” med Stereolab, ”Poupée De Cire, Poupée De Son” af Serge Gainsbourg med France Gall, ”Piece Of My Heart” med Big Brother & The Holding Company og Janis Joplin, ”It’s All Over Now, Baby Blue” af Bob Dylan med the Animals og ”Goddess On A Hiway” med Mercury Rev, fordybe sig i bøgerne og nyde en enkelt (klimavenlig) Milkshake for nostalgiens skyld, inden helved for alvor bryder løs.